Határvédelem

2023.06.14. 07:43

Hét illegális migráns utazott egy gépjárműben Kecskeméten

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 266 határsértőt tartóztattak fel és 258 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Bács-Kiskun vármegyében, 2 esetben összesen 17 határsértőt tartóztattak fel Kelebia és Kecskemét közigazgatási területén – közölte a rendőrség

Csongrád-Csanád vármegyében, 11 esetben összesen 249 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén.    

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, palesztin és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kedden Csongrád-Csanád vármegyében, 12 esetben 258 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Ásotthalom közigazgatási területén kedden 10 óra 30 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy román honosságú személygépkocsit, amit egy román állampolgár vezetett. A gépkocsi utasterében 5, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott.

Kecskemét közigazgatási területén, az M5 autópályán a járőrök ellenőrzés alá vontak cseh honosságú személygépkocsit, amit egy cseh állampolgár vezetett. A gépkocsiban 7, magukat török állampolgárnak valló illegális migráns személy tartózkodott.

Ásotthalom közigazgatási területén az 55-ös számú főúton kedden az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy cseh állampolgárt, aki egy magyar honosságú személygépkocsival 11, magukat szír állampolgárnak valló személyt szállított.

Magyarország területén kedden közokirat hamisítás miatt 1 embert fogtak el, tiltott határátlépés miatt 2 és embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában