Kék hír

2023.02.13. 08:43

Fakaróval ütötte a jegyzőt az akasztói nő

A Kiskőrösi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy akasztói nővel szemben, aki a vele szemben indult birtokvédelmi eljárásban a hatósági helyszíni szemle során előbb a szomszédjára támadt, majd az idős nő védelmére siető jegyzőt és főelőadót egy fakaróval bántalmazta.

baon.hu

Egy farakásra esett a megtámadott idős szomszéd

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint az akasztói nővel szemben állattartásból eredő vita miatt a szomszédja birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, ennek érdekében az akasztói jegyző és a hivatal főelőadója 2022. október 12-én 9 órakor megvizsgálták a helyszínt. Az eljárás elején a nő csak akkor volt hajlandó beengedni udvarába a szomszédot, amikor a jegyző a szemle akadályozása miatt rendőrt akart hívni. Amikor a szomszéd elkezdett panaszkodni, a nő kiabálva rávetette magát az idős asszonyra, aki emiatt hanyatt esett egy farakásra. Ezután a védtelen szomszéd arcát karmolta, haját tépte és kézzel ütötte. Ezt látva a jegyző a megtámadott szomszéd segítségére sietett és közéjük ugrott, hogy megakadályozza a további bántalmazást.

Fakaróval ütötte a jegyzőt az akasztói nő
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Nem sokkal később a vádlott ismét rátámadt a szomszédjára, nekitaszította a ház falának, cibálni, ütni és karmolni kezdte, mire a jegyző és a főelőadó közrefogták a támadót. Ekkor a dühös nő felkapott a földről egy 80 cm hosszúságú fakarót és a főelőadó bal kezét, valamint a jegyző bal lábszárát ütötte meg. A további bántalmazásnak az vetett véget, hogy a kiabálást meghallva belépett az udvarba egy közelben dolgozó mester, emiatt a dühös nő egy pillanatra megtorpant. Ezt kihasználva a többiek kimenekültek az utcára. A bántalmazás következtében mindhárman nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek, amely miatt kérték a vádlott megbüntetését.

Az ügyészség a nőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, továbbá könnyű testi sértés vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg távoltartás hatálya alatt álló nő bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság hoz döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában