Kecskemét

2023.02.16. 08:01

Az eltűnt vagy szökésben lévő gyermekek körözési eljárásairól tájékoztattak a rendőrök

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának a munkatársai – a NEBEK Nemzetközi Bűnügyi Igazgatóság Körözési Nyilvántartó és Szakirányító Főosztály közreműködésével – szerdán a kiskorúak körözésével kapcsolatban egyeztető fórumot tartott a városi rendőrkapitányság megelőzési előadóinak.

baon.hu

A kiskorúak körözésével kapcsolatban egyeztető fórumot tartottak a városi rendőrkapitányság megelőzési előadóinak

Forrás: police.hu

A körözésfelügyeleti főosztály előadói – Brandl Csilla rendőr alezredes és Kiss Péter rendőr őrnagy – az eltűnt, szökésben lévő, a gondozási helyét vagy családját önként elhagyó, 18 éven aluli gyermekek körözési eljárásairól, az országos jó gyakorlatok egységesítésének lehetőségeiről beszéltek – számolt be a police.hu.

Napirendi téma volt a jogellenes elvitellel veszélyeztetett gyermekek, illetve a különleges bánásmódot igénylő, veszélyeztetett kiskorúak eljárásainak kiemelten történő kezelése. Ide tartoznak a Magyarországról jogellenesen külföldre vitt, vagy ott visszatartott gyermekek, valamint külföldről jogellenesen Magyarországra hozott, vagy itt jogellenesen visszatartott gyermekek ügyei. A gyermekelviteli egyezmények betartásának legfőbb célja a gyermekek érdekeinek érvényre juttatása.

A megyei bűnmegelőzési szakemberek idei célkitűzései között szerepel a lakásotthonokból eltűnt kiskorúak rendszeres figyelemmel kísérése. Esetükben fontos megvizsgálni, hogy a viselkedésükkel kapcsolatban felmerülhet-e az áldozattá válás, a prostitúció, esetleg a kábítószer-kereskedelem.

Azok a fiatalok, akik elszöknek otthonról, könnyebben válhatnak áldozattá. 

Ők az alábbi telefonszámokon és weboldalokon is segítséget kaphatnak krízishelyzetben:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában