Összefoglaló

2023.01.11. 13:07

Sűrű napot tudhatnak maguk mögött a Bács-Kiskun vármegyei tűzoltók

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Ahogy arról mi is részletesen beszámoltunk, kedden délelőtt egy teherautó és két személyautó ütközött össze az 54-es főúton Jakabszállás térségében. A balesetben két ember megsérült, az egyik sérült beszorult az egyik személyautóba, őt a kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek.

Hírt adtunk a kedd délelőtti másik balesetről is, amiben egy ember megsérült, amikor két személyautó ütközött össze az 54-es és az 541-es főút csomópontjában, Kecskemét térségében, a körforgalomban. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők helyszíni ellátásban részesítették.

A katasztrófavédelem közleményéből kiderült az is, hogy megbontotta a szél egy társasház tetőszerkezetén lévő bádoglemezt kedden délután Kalocsán, a Szent István király úton. A kalocsai hivatásos tűzoltók a lemezt kéziszerszámok segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi kedden délután, Kecskemét külterületén. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kedden beszámoltunk arról is, hogy délután teljes terjedelmében égett egy körülbelül száz négyzetméteres épület tetőszerkezete Hartán, a Széchenyi István utcában. A lángokat a solti, a kalocsai és a kiskőrösi hivatásos, valamint a hartai önkéntes tűzoltók fékezték meg, hét vízsugárral. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Ezek mellett kedden egy esetben kérték a tűzoltók segítségét összegyűlt, nagy mennyiségű csapadékvíz, három esetben megdőlt fák eltávolításához és egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában