Segítségnyújtás

2022.10.25. 07:54

Égő otthonának udvaráról mentették ki az idős madarasi férfit a bajai rendőrök

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai kiszúrták a füstöt és testi épségüket sem féltve tettek meg mindent azért, hogy kimenekítsenek egy idős férfit az égő otthonából.

baon.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Járőrszolgálatot láttak el a Bajai Rendőrkapitányság munkatársai Madarason vasárnap este, amikor nagy füstre lettek figyelmesek. Ahogy közelebb értek, látták, hogy egy családi ház tetőszerkezete lángokban áll – közölte a rendőrség. A járőrök értesítették a katasztrófavédelem munkatársait és készültek kimenekíteni az esetleges bajbajutottakat, csakhogy a zárt kapu útjukat állta. 

Az udvarban egy nagytermetű kutya is volt, ami szintén megnehezítette az ingatlan megközelítését. Többszöri kiabálásukra és a szolgálati autó fényjelzésének köszönhetően egy idős férfi tántorgott az ajtóhoz, aki zavartnak tűnt és csak nehezen tudtak vele kommunikálni. Ennek ellenére azt sikerült megtudni a rendőröknek, hogy gázpalack is van a lakásban. 

A tetőn már ekkor nagy lángok csaptak fel és tartani lehetett attól, hogy hamarosan összeomlik. Az egyenruhásoknak azonnal cselekedni kellett, Martinkovits Milán rendőr törzszászlós átmászott a kerítésen és beugrott az udvarba, majd Bakos László rendőr főtörzszászlóssal közösen megfogták az időset és átemelték a kerítésen. Nem sokkal később a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem munkatársai is megérkeztek, akik megkezdték a tűzoltást és a bajbajutott ellátását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában