Határvédelem

2022.07.06. 07:22

Száznégy határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 342 határsértőt tartóztattak fel és 132 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Fotó: police.hu/illusztráció

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 104 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Hercegszántó, Mélykút, Vaskút, Kecskemét, Bácsbokod, Zsana, Gara, Mohács-Sárhát és Tompa közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 193 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Tiszasziget és Kübekháza közigazgatási területén.

Budapest 1, Mosonszolnok belterületén 4,  Kocs Külterületén 4 és Bátonyterenye belterületén 22 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, pakisztáni, szír, török, tunéziai, marokkói, egyiptomi és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben összesen 133 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 55 embert, míg Csongrád-Csanád megyében 4 esetben 78 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt nem fogtak el senkit, embercsempészés miatt 4, közokirat-hamisítás miatt nem indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában