Ítélethirdetés

2022.04.24. 13:00

Egy tucat ittas vezető állt bíróság elé, két embert felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek

Mint arról beszámoltunk, egy tucat sofőrt állított bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség pénteken. A tizenkét tárgyalást egy napon, három bíró bevonásával tartották a Kecskeméti Járásbíróságon.

Horváth Péter

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A 12 vádlott február vége és április eleje között a megye több helyszínén, Kecskeméten, Lajosmizsén, Tiszakécskén, a környező települések utcáin és a térség útjain ittasan vezetett személyautót és teherautót. Kilenc vádlott felelősségrevonását ittas járművezetés, két vádlott ügyében eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt indítványozta az ügyészség, míg további egy vádlottnak mindkét bűncselekmény elkövetése miatt kellett a bíróság elé állnia.

A vádlottak közül kilencnek volt érvényes jogosítványa, hárman eltiltás alatt vezettek, két sofőrrel szemben pedig utánképzési kötelezettséget írtak elő. Négy ügyben baleset is történt, egyik során megsérült az elkövető, és minden baleset anyagi kárral járt.

A pénteki tárgyalásokon a bíróság kilenc vádlottal szemben szabott ki büntetést, míg három ügyben az iratokat visszaküldte az ügyészségnek, mert nem álltak fenn a gyorsított eljárás feltételei.

Két elkövető kapott felfüggesztett szabadságvesztést, és a bíróság hét vádlottat ítélt összesen több mint 1,7 millió pénzbüntetésre. Valamennyi vádlottat eltiltották a járművezetéstől, esetenként 10 hónap és két év közötti időtartamra, összesen pedig 11 év 8 hónapra.

Az ítéletek közül öt már jogerőre emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában