Világnap

2022.02.22. 15:29

Időkorúaknak tartottak prevenciós előadást a kecskeméti rendőrök

A valóság és virtuális valóság veszélyeinek elkerüléséről, avagy bűnmegelőzési tanácsokról beszélgettek az érdeklődőkkel a rendőrök a megyei könyvtárban.

baon.hu

Több gyakorlati tanácsot is kaptak az érdeklődők Fotó: police.hu

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ez a nap számos országban – 1993. óta Magyarországon is – az áldozatok napja. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a figyelmet a bűncselekmények áldozataira.

A világnapon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakelőadói prevenciós tájékoztatót szerveztek a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár közreműködőivel Hogyan védhetem meg magam címmel.

A könyvtár által meghirdetett programon az időskorúak számára szervezett internetes tanfolyam hallgatói és további érdeklődők vettek részt a mindennapok és az internet világában leselkedő veszélyforrások – egyben az elkerülési lehetőségek – megismerésével.

A jelenlévők tanácsokat kaptak arról, kit engedhetnek be a lakásukba, hogyan előzhetők meg a telefonos csalások, továbbá az esetleges áldozattá válás esetén igénybe vehető állami, illetve civil áldozatsegítési szolgáltatások lehetőségeiről, formáiról és folyamatáról kaptak információt.

Az interaktív program során több gyakorlati ajánlást kaptak a hallgatók, melyek hasznosításával elkerülhetik, hogy sérelmükre bűncselekményt kövessenek el.

A bűncselekmények áldozatainak világnapján tartották a tájékoztatót

Forrás: police.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában