Galériával/ Frissítve

2022.02.28. 10:13

Helikopterrel keresik a rendőrök az elmenekült embercsempészt Kiskunmajsánál

Egy felborult, üres kisbuszt találtak Kiskunmajsánál. Az erdőben 11 illegális migránsra bukkantak a rendőrök, akik közül többen megsérültek. Az embercsempész felkutatása folyamatban van.

baon.hu / Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (10:54):

Információink szerint, az embercsempész egy Mercedes típusú kisbusszal szállította a migránsokat és Tajó térségében egy vasúti átjáró előtt egy mély árokba borult. Helyszíni információink szerint, 8 embert vittek el a kiskunhalasi kórházba. Kiskunmajsáról, Kistelekről és Kiskőrösről négy mentőautót riasztottak a balesethez. Több helyszínen is vizsgálódik a rendőrség. Azok a migránsok, akik nem sérültek meg a balesetben, ők még a helyszínen vannak és a rendőrök őrzik őket. Baleseti- és bűnügyi helyszínelők dolgoznak a helyszínen, akik a nyomokat és az adatokat rögzítik. A kiskunmajsai rendőrök indultak az embercsempész kutatására.

További fotók hamarosan.

Fotó: Pozsgai Ákos

Korábban írtuk:

Lakossági bejelentés érkezett hétfő reggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra, miszerint egy felborult kisbuszra bukkantak Kiskunmajsa külterületénél. A kiérkező járőrök nem találták a járműben sem a sofőrt, sem utasokat, ezért azok keresésébe kezdtek – írja a police.hu.

A kutatásban a Készenléti Rendőrség helikopterét is bevetették, melynek eredményeként 11 – magát szír állampolgárnak valló – illegális migránst találtak az erdőben az egyenruhások. A határsértők közül többen megsérültek. Az embercsempészt jelenleg is keresik a rendőrök.

Fotó: Pozsgai Ákos

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya ismeretlen személlyel szemben indít eljárást embercsempészés bűntett miatt.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában