kecskemét

2021.12.02. 10:50

Hajléktalanokat fosztott ki és rengeteg házhoz betört a tizenöt éves fiú

Két hajléktalan kifosztásával és tizenöt besurranásos lopással gyanúsítanak egy 15 éves fiút, a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Hraskó István

A Kecskeméti Törvényszék tájékoztatása szerint, a fiú idén júniusban és augusztusában két alkalommal fosztott ki közterületen alvó, ittas férfiakat, akiktől a mobiltelefont, valamint 10 ezer forint készpénzt vitt el.

A nyomozóhatóság továbbá azzal is gyanúsítja a fiút, hogy 2021 júniusa és novembere között 15 alkalommal különböző ingatlanokból kerékpárokat és más használati tárgyakat (mobiltelefonokat, több doboz cigarettát, fúrógépeket, sarokcsiszolót) lopott el. Az így okozott kár meghaladja az 1 millió forintot.

A járásbíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának-, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el. A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, azonban a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, míg a gyanúsított törvényes képviselője az ülésen nem vett részt, így neki még öt munkanapja van a fellebbezése előterjesztésére. A végzés így nem vált véglegessé.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik