nyomozás

2021.10.20. 13:01

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják az őrizetbe vett jánoshalmi családot

Két helyszínen csaptak le egyszerre az észak-bácskai településen kedd hajnalban a nyomozók, akik elfogták a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható családot.

Pozsgai Ákos

Forrás: Rendőrség

Ahogy arról korábban beszámoltunk mi is, Jánoshalmán két helyszínen, az Orcy és a Hold utcában tartott akciót a rendőrség kedden a hajnalban. Az ügy részleteiről a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata tájékoztatotta a baon-hu-t.

A közlemény szerint a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai a Jánoshalmi Rendőrőrs és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály rendőreinek közreműködésével zajlott az akció, mert a rendőrök olyan információt kaptak, hogy két jánoshalmi házban kendert termesztenek, amit feldolgozva terjesztenek is.

 

A nyomozók egyszerre tartottak akciót a két helyszínen, amely során két testvért és anyjukat fogták el.

A házkutatás során többek között 22 tő különböző fejlettségi stádiumban lévő növényi egyedet, illetve zöld színű, már szárított állapotú növényi anyagmaradványokat, valamint a termesztéshez, a terjesztéshez szükséges berendezéseket és eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök.

A családot kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a nyomozók, akik kezdeményezték letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában