Vádemelés

2021.09.15. 09:52

Letörte a sorompót az idős férfi Halason, majd elhajtott a helyszínről

Pénzbüntetést és vezetéstől eltiltást javasol az ügyészség annak a 83 éves férfinak, aki márciusban Kiskunhalason a leengedett sorompó és villogó piros jelzés ellenére hajtott rá egy vasúti átjáróra és letörte a sorompót.

Hraskó István

Forrás: police.hu

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: az idős férfi március 2-án reggel Kiskunhalason vezetett egy személyautót. Derült idő volt és a látási viszonyok is jók voltak, a kátyús, egyenetlen úttest száraz volt.

A vasúti átjáró fényjelzéssel és félsorompóval volt biztosítva. Az idős sofőr a jelzőtáblánál annak ellenére nem állt meg, hogy a lámpa pirosan villogott és a félsorompó teljesen le volt csukva. Behajtott az átjáróba és az autójával letörte a sorompó rúdját. Majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről, de az egyik szemtanú felírta a rendszámát és értesítette a rendőrséget.

A rendőrök a helyszíni szemlét követően egyenesen a rongáló lakására mentek, ahol az udvarban megtalálták a vétkes autóját. Kezdeményezték a férfi vezetői jogosultságának egészségügyi felülvizsgálatát, majd ennek eredményeként az idős sofőr jogosítványának érvényességét visszavonták.

Dr. Schmidt Gábor hangsúlyozta: az idős férfi megszegte a KRESZ szabályokat, és ezzel mások életét, testi épségét gondatlanul veszélyeztette. A Kecskeméti Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat és pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a 83 éves férfival szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában