Rozsnyai Attila

2021.09.26. 15:49

Kisszállás polgármestere fogta el a hivatalban bujkáló migránst

Migránst fogott a kisszállási polgármester a polgármesteri hivatalban. Az eset még szerdán történt, de csak most került napvilágra. Rozsnyai Attila, a falu vezetője elmondta, hogy a helyiek rendszeresen tesznek bejelentést az önkormányzat, vagy a rendőrség felé, eddig több tucat migránst fogtak el a településen, vagy a közelében.

Pozsgai Ákos

a_20210926_migránst_fogott_rozsnyai_attila_polgarmester_kisszallas_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

Az idei csúcsot pénteken döntötte meg az egy nap alatt elfogott migránsok száma, 750 embert fogtak el a magyar határ illegális átlépése miatt. Ez idén csúcsnak számít – emelte ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális című műsorban. Elmondta, hogy az idén elfogott illegális migránsok száma már elérte a 80 ezret, továbbá csaknem 780 embercsempészt fogtak el. Mindkét szám jóval alacsonyabb volt tavaly ilyenkor.

– A migránsok egyre növekvő számát jól érzik a déli határ menti településeken élők – mondta Rozsnyai Attila, Kisszállás polgármestere, aki szerda délelőtt személyesen fogott el egy migránst a polgármesteri hivatal pincéjében.

Rozsnyai Attila polgármester mutatja, hogy a pincébe bújt el a migráns.
Fotó: Pozsgai Ákos

Az elhanyagolt külsejű férfiről járókelők tettek bejelentést az önkormányzathoz.

– Azonnal autóba ültünk egy ismerősömmel és róni kezdtük a település utcáit, hogy megtaláljuk az illetőt. Aztán telefonon hívtak, hogy a polgármesteri hivatal előtt ül a padon, mire vissza értünk, már nem találtuk ott. Viszont volt egy megérzésem, a hivatal épületének pincelejáróját megnéztem, ahol a vasajtó mögül mocorgást hallottam, benéztem a kitört ablakon és ott kuporgott a földön. Értesítettem a kelebiai határrendészeket, akik rövid időn belül megérkeztek és igazoltatták a férfit – avatott be a részletekbe Rozsnyai Attila, aki elmondta azt is, hogy a lakosok rendszeresnek jelzik a hivatal, a körzeti megbízott, vagy a polgárőrség felé, amikor feltételezett migránsokat látnak, a faluban és a környékén eddig több tucat migránst fogtak el az ilyen bejelentések alapján a rendőrök a kisszállási polgárőrök segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában