galériával / videóval

2021.07.01. 10:02

Baján, Kunfehértón és Kiskunhalason is pusztított a vihar

Komoly károkat okozott szerda este az országon átvonuló vihar, amelynek egyik gócpontja Baja volt, de Kunfehértó és Kiskunhalas térségében is komolyabb károkat okozott a szélsőséges időjárás.

Pozsgai Ákos

a_20210701_viharkarok_halas_PA_PN

Jelentős károkat okozott a vihar szerda éjjel Baranya megye után Tolna, és Bács-Kiskun megyékben is: Baranyából negyven, Bács-Kiskunból ötven, míg Tolnából huszonöt bejelentés érkezett az éjszakai órákban a katasztrófavédelem ügyeletére, főként villanyvezetékre és útra dőlt fákhoz, megbontott háztetőkhöz vonultak a tűzoltók.

A vihar egyik gócpontja Baja városa volt, ahonnan sorjáztak a segélykérések a tűzoltók felé: a Harmat utcában házra dőlt egy fa, míg a IV. Károly rakparton a Duna-híd alatti utat torlaszolta el.

A Táncsics Mihály utcából azért kértek tűzoltói segítséget, mert a vihar kidöntött egy kéményt, az Érsekcsanádi utcában pedig egy tetőt bontott meg az orkán erejű szél. Számos bejelentés érkezett az 51-es főutat eltorlaszoló kidőlt fák, vastag ágak miatt.

Tombolt a vihar Kiskunhalas, Kunfehértó és Jánoshalma környékén is. Halason fákat csavart ki a szél, hatalmas fatörzseket tört le. A tűzoltók beavatkozására volt szükség a Petőfi utcán a Tiszti Klub előtt, ahol egy úttestre zuhant fatörzset távolítottak el, továbbá a Keceli úton, ahol egy közlekedő személyautóra zuhant rá egy hatalmas fatörzs. Csak a véletlenen múlott, hogy nem történt nagyobb baj, végül senki nem sérült meg. Ide az emelőkosaras magasból mentő járművel is kivonultak a tűzoltók, hogy el tudják távolítani az úttestet eltorlaszoló fatörzset.

Kunfehértóra a vihar dió nagyságú jeget hozott. A település felett egy szupercella alakult ki, a viharos szélben az üdülő falu területén a Rezeda utcában egy házra dőlt egy jókora faág, beszakítva a mennyezetet is. Az épületben tartózkodó idős asszony csak segítséggel tudott kijutni a házból. A halasi tűzoltók távolították el a fatörzset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában