galériával

2021.07.21. 19:24

Árokba csúszott traktort mentettek a tűzoltók Halas közelében

Szerda késő délután árokba csúszott egy traktor és vontatmánya az 5412-es úton Kiskunhalas és Kunfehértó között félúton. Személyi sérülés nem történt, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, ahol másik traktorral, valamint egy mezőgazdasági munkagéppel húzták ki a szerelvényt az árokból.

Pozsgai Ákos

A búzával megrakott pótkocsit vontató traktor helyszíni információink szerint azért csúszott félig az árokba, mert az előtt haladó személyautó hirtelen lassított, a traktoros pedig, hogy elkerülje az ütközést, az útpadkára vezette a szerelvényt. Az út menti felázott talaj azonban megsüllyedt a traktor és a vontatmánya alatt, szerencsére azonban egyik sem borult fel.

A traktoros ki tudott mászni a vezető fülkéből, a kiérkező tűzoltók hevederrel biztosították ki a traktort, hogy ne csússzon tovább az árokba, majd egy másik traktorral és egy mezőgazdasági rakodó géppel vontatták vissza az úttestre a traktort és a búzával megpakolt pótkocsit. Személyi sérülés nem történt, a műszaki mentés idejére azonban teljes szélességében lezárták a Kunfehértóra vezető utat a rendőrök, ezért torlódás alakult ki.

Ezek is érdekelhetik