bácsalmás

2021.06.08. 09:26

Karóval ütötte agyon a kutyát, elzárást kapott a bíróságtól

Állatkínzás vétsége miatt elsőfokon nyolcvan nap elzárásra ítélt a Bajai Járásbíróság egy fiatal férfit, aki márciusban a gondjára bízott kutyát egy karóval agyonütötte Bácsalmáson. Az ügyészség viszont súlyosabb büntetést, végrehajtandó fogházat indítványoz. 

Hraskó István

Forrás: police.hu

Ahogy korábban beszámoltunk, 21 éves férfi az egyik ismerősétől kapott egy keverék szuka kutyát, azonban úgy döntött, mégsem tartja meg. Nem egy ismerősének ajándékozta, vagy bevitte egy kutyamenhelyre, hanem március 17-én a déli órákban egy lakatlan, romos bácsalmási háznál fakaróval agyonverte. Viszont egy helyi lakos látta, amint elmegy a helyszínről, észrevette a kutya tetemét és értesítette a rendőrséget.

A Bajai Járási Ügyészség a szabadlábon védekező vádlottat hétfőn állította bíróság elé állatkínzás vétsége miatt. A többszörösen büntetett előéletű férfi az állatkínzást két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 80 nap elzárásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbeztek. Az ügyész végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását és a két felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában