illegális bevándorlás

2021.05.02. 11:26

Hőkamerával buktatták le a migránsokat a csátaljai polgárőrök

Egymást követő két napon is hőkamerával buktatták le a jogtalanul hazánk területére lépett migránsokat a Csátaljai Polgárőr Egyesület polgárőrei.

Horváth Péter

Forrás: Csátaljai Polgárőr Egyesület

A polgárőrök április 29-én általános járőrszolgálatot láttak el, amikor a késő esti órákban Gábor Ilona, az egyesület tagja a hőkamerás megfigyelés során meglátott két migránst, amint Csátalja belterületén található földeken haladnak.

A polgárőrök hőkamerával követték a mozgásukat, miközben hallották, hogy a migránsok hangjelzéseket adnak társaiknak.

Eközben értesítették a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség munkatársait, akikkel már többször sikeresen együttműködtek a szolgálatellátásban. A polgárőrök feltartóztatták a két határsértőt, akiknek hamarosan 10 társa is előkerült. A határrendészeti kirendeltség munkatársai visszakísérték a migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Másnap szintén a késő esti órákban ismét jó szolgálatot tett a pályázati forrásból vásárolt hőkamera. Ezúttal Bódai Zoltán, az egyesület titkára észlelt egy 12 fős migráns csoportot. A polgárőrök feltartóztatták a magukat szír állampolgárnak valló határsértőket, majd kivezették őket a legközelebbi műútra, ahol a határrendész kollégák megérkezéséig felügyeltek a társaságra. Többen a migránsok közül nem viseltek maszkot, részükre a polgárőrök biztosították a védőfelszerelést. A határrendészeti kirendeltség munkatársai elszállították a migránsokat a határhoz.

Fotó: Csátaljai Polgárőr Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában