KISKUNHALAS

2021.05.27. 08:59

Három év börtönt kapott a gyorsan lelepleződött szerb embercsempész

Gyorsított eljárásban három év börtönt kapott egy szerb férfi, aki márciusban Jánoshalma mellett felvett kilenc afgán migránst, de a rendőrök kis üldözés után az 53-as főúton elfogták őket.

Hraskó István

A szerb férfit egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt megbízó vette rá arra, hogy a szerb-magyar határt illegálisan átlépő afgán bevándorlókat Ausztriába csempéssze. Az akcióhoz Belgrádban személyautót bérelt. Március 1-jén megbízója GPS koordinátákban küldte el a migránsok felvételi helyét, a szerb férfi ennek megfelelően Jánoshalma-Kunfehértó térségébe hajtott, ahol már várta őt a kilenc afgán migráns.

Elindult velük Kiskunhalas felé, de nem jutottak messzire.

A határvadászok ellenőrizni akarták az autót, a vádlott a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva menekülni kezdett, de egy kereszteződésben lesodródott az 53-as főútról és elakadt.

A szerb futva próbált menekülni, de a járőrök elfogták. A vádlott személyenként 650 eurót kapott volna az embercsempészésért. A rendőrök kezdeményezték bíróság elé állítását is, a Kiskunhalasi Járási Ügyészség pedig ezt meg is tette szerdán. A Kiskunhalasi Járásbíróság bűnösnek mondta ki, és három év végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint hat év Magyarország területéről való kiutasításra ítélte. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában