csalás

2021.04.22. 09:59

Társkereső oldalon szedte áldozatait a kecskeméti nő

A Bajai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt egy különös visszaeső nővel szemben, aki internetes társkereső oldalon megismerkedve áldozataival, rövid ismeretség után hat férfitól közel négy hónap alatt összesen több mint 1,7 millió forintot csalt ki.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

A vádirat szerint a kecskeméti nő röviddel egy korábbi, szintén csalás miatt kiszabott börtönbüntetésből szabadulva, 2016 decembere és 2017 márciusa között internetes társkereső oldalon hat férfival ismerkedett meg. A munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező, anyagi gondokkal küzdő vádlott az interneten folytatott beszélgetések során hamarosan a sértettek bizalmába férkőzött anélkül, hogy személyesen találkoztak volna.

Egyiküknek valótlanul azt állította, hogy jelzálogkölcsönt intéz az ingatlanára és banki ügyintézésre, földhivatali bejegyzésre, ügyvédi költségre, sőt, még rendőrségi bírságra is hivatkozva apránként összesen több mint 1,2 millió forintot csalt ki. Másik áldozatával néhány beszélgetést követően közölte, hogy a férjét az ingatlanukból ki szeretné vásárolni, ezért előtörlesztésre, biztosításra, közjegyzőre, értékbecslésre 335 ezer forintot kért kölcsön.

Előfordult, hogy egy heti ismeretség után vízvezeték cserére, egy másik férfitól pedig gyógyszerre és gyermekének szülinapi ajándékra kért pénzt. A megtévesztett partnerek a kicsalt összegeket a nő bankszámlájára utalták át.

A vádlott a kicsalt összegeket felélte és tartozásait a sértettek többszöri kérése ellenére nem fizette vissza. Arra reális lehetősége sem volt, mivel ebben az időszakban már több személynek tartozott. Alig négy hónap leforgása alatt hat férfinak összesen több mint 1,7 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg.

Az ügyészség a különös visszaeső nőt üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő vádlott ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában