bűnügy

2021.03.30. 10:13

Kiszőkítette a haját a kecskeméti rabló, de elkapta a TEK

Kilátástalannak érezte életét, ezért rabolta ki februárban gázpisztollyal a kecskeméti, Lóverseny utcai kisboltot egy 23 éves férfi. G. Pétert hétfőn hat és fél fegyházra ítélte a Kecskeméti Járásbíróság.

Hraskó István

Forrás: police.hu

Dr. Négyessyné dr. Bodó Mariannától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk: a fiatal férfi még az év elején vásárolt magának egy gázpisztolyt és egy maszkot. Február 24-én aztán elhatározta, hogy kirabolja a Lóverseny utcai kisboltot, és így szerez pénzt, mert az életét kilátástalannak érezte.

Az utcán felvette a maszkot, amiből csak a szemei látszottak ki. Bement a boltba, elővette a gázpisztolyt, amit a boltban dolgozó hölgyre fogott és a bevételt követelte. A megfélemlített sértett a pult alatti pénzesdobozból átadott a vádlottnak 64 500 forintot. A rabló futva távozott a helyszínről, a rendőrséget a boltos hölgy férje értesítette.

A vádlott a rabolt pénz javát elköltötte és a haját szőkére festette, hogy ne ismerjék fel. A rendőröknek azonban így is sikerült azonosítaniuk, és két nappal később a Terrorelhárítási Központ egysége egy budapesti panzióban elfogta. A rendőrök megtalálták és lefoglalták a rabláshoz használt gázpisztolyt és a maszkot is. A rablással szerzett pénzből 2 ezer forint maradt meg. A nyomozók őrizetbe vették a rablót, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Kecskeméti Járási Ügyészség március 29-én, hétfőn állította bíróság elé fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt. A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a G. Pétert és hat év hat hónap fegyházbüntetésre, valamint hét év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában