bács-kiskun

2020.11.27. 13:04

Figyelmeztet a rendőrség: célszerű felszerelni a kerékpárokat

Ismét számos helyen volt szükség egyenruhásainkra. Határsértésnél, balesetnél, bűncselekménynél is intézkedtek, de most különösen a kerékpározók figyelmét szeretnék felhívni a veszélyekre!

police.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2020. november 26-án 0 óra és 24 óra között öt esetben összesen huszonhét külföldit tartóztattak fel Kelebia, Bácsszentgyörgy, Hercegszántó, Gara és Bácsborsód térségében. A magukat afgán és szír állampolgárnak valló határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány tizenhárom esetben százhuszonkét illegális migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A csütörtöki napon a nyomozók és a járőrök egy személyt fogtak el, és további öt előállításáról intézkedtek. Közülük hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és két könnyű sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Solt belterületén, az 52-es számú főúton közlekedett egy 49 éves nő egy kivilágítatlan kerékpárral csütörtök reggel 6 órakor. A jelenlegi adatok alapján az asszony az 51-es és 52-es számú főút kereszteződéséhez érve úgy haladt be a körforgalomba, hogy figyelmen kívül hagyta a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblát, és nem adott elsőbbséget a balról érkező autónak, ezért összeütköztek, a biciklis pedig az úttestre esett. A helyi nő – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérülést szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a kerékpárosok figyelmét arra, hogy a kétkerekű járműveket fel kell szerelni:

  • előre egy fehér vagy kadmiumsárga fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható lámpával,
  • hátra egy piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával,
  • elöl egy fehér, hátul egy vagy két piros színű, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú fényvisszaverővel,
  • legalább az első keréken, legalább 2 darab, egy átmérő mentén elhelyezett borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverővel (küllőprizmával).
  • Lakott területen belül nem kötelező, azonban a kerékpáros biztonsága érdekében ajánlott láthatósági mellényt vagy fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházatot viselni.

    A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen jogkövető magatartással, odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában