közlekedésbiztonság

2020.11.10. 14:33

Évszakváltó akciót tartottak Kalocsán

A rendőrök az őszi-téli közlekedés veszélyeire is felhívták az érdeklődők figyelmét.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Kalocsai Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága őszi-téli átállást segítő közlekedésbiztonsági napot szervezett 2020. november 7-én délelőtt Kalocsán, az egyik áruház parkolójában.

A rendezvény helyszínén szakemberek ellenőrizték a járművek fagyálló hűtőfolyadékát, valamint az ablakmosó berendezéseket. Tesztelték a világító-, jelző,- szellőző- és fűtőberendezéseket, továbbá átvizsgálták a gumiabroncsok állapotát.

Más érdekességekkel is készültek a rendőrök ezen a délelőttön: az egyes életkoroknak megfelelő teszt kitöltésével minden korosztály felmérhette a KRESZ tudását. Ki lehetett próbálni a biztonsági öv szimulátort, a motorszimulátort és a „részeg szemüveget”. A felnőttek vezetési tudásukat ügyességi pályán bizonyíthatták, ahol a feladatokat egy lábbal hajtott gokarttal kellett teljesíteni.

Az egyenruhások apró ajándékokkal kedveskedtek a látogatóknak, miközben a téli közlekedéssel kapcsolatos tudnivalókra hívták fel a megjelentek figyelmét.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában