kék hírek

2020.10.29. 13:24

Előzetesbe került a cserbenhagyó helvéciai gázoló

Csütörtökön a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte annak a 37 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki múlt szombat délután Helvécián elütött egy út mellett sétáló nőt, aki a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított megállás nélkül továbbhajtott. Még vizsgálják, ittas volt-e a gázoláskor.

Hraskó István

Forrás: police.hu

Mint arról beszámoltunk, október 24-én délután 3 óra körül, azaz nappal, jó látási viszonyok között Helvécia belterületén, a Kecskeméti úton egy ismeretlen rendszámú és típusú autó sofőrje elütött egy gyalogosan közlekedő asszonyt. A baleset következtében a 48 éves nő az úttest jobb oldalán lévő fás-bokros területre esett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű vezetője a gázolást követően nem állt meg, és nem nyújtott segítséget a asszonynak.

A holttestet csak másnap fedezték fel, így a rendőrség is csak utólag tudott helyszínelni.

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét is kérték, hogy mielőbb azonosítani lehessen a baleset felételezett okozóját. A helvéciai lakosok segítségének köszönhetően a rendőrök fél nap alatt azonosították a járművezetőt, egy 37 éves férfit, akit el is fogtak, majd halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Az ügyészség pedig indítványozta előzetes letartóztatását, mivel a férfi a baleset helyszínéről a felelősségre vonás alóli kibúvás érdekében elmenekült, ezért esetében a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll. A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája csütörtökön az ügyészi indítvánnyal egyezően – a szökés, elrejtőzés veszélye miatt – egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, mert ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amelyről másodfokon a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni. Dr. Négyessyné dr. Bodó Mariannától, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk: a férfinál felmerült az ittaság gyanúja is, ezt egyelőre vizsgálja a rendőrség. Információink szerint a rendőrök a gyanúsítottat az otthonában fogták el.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Mariannától, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk: a férfinál felmerült az ittaság gyanúja is, ezt egyelőre vizsgálja a rendőrség. Információink szerint a rendőrök a gyanúsítottat az otthonában fogták el.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában