Nyomozás

2020.02.27. 12:56

Hűtlen kezelés miatt tett feljelentést Baja városa

Hűtlen kezelés megalapozott gyanújával tett feljelentést a Baja Marketing Kft. korábbi működésével kapcsolatban a város.

Kubatovics Tamás

Az önkormányzat ismeretlen tettes ellen indította az eljárást a városi tulajdonú reklámfelületek értékesítése miatt, számolt be a cég átvilágítása során előbukkant ügyről Hajdú Miklós alpolgármester. Szakértői becslések alapján évi 15–20 millió forint bevételtől esett el az önkormányzati társaság a kialakított gyakorlat miatt, ezek az összegek az Instal Invest Kft.-nél landolhattak.

Hajdú Miklós elmondta: a városi reklámhelyek hasznosítását a Baja Marketing Kft. 2008-tól végezte, az öt évre szóló szerződésben a cég vállalta, hogy reklámtérképet készít, azaz a felületekről és a várható bevételekről számot ad, ezt azonban egyik évben sem tette meg. Ennek ellenére 2013-ban újra megkapta ezt a koncessziót, a Baja Marketing lehetőséget kapott a továbbértékesítésre, változatlan feltételekkel az Instal Invest Kft.-t bízta meg. A szerződés szerint az éves reklámtérkép mellett negyedévente jelentést vártak a hasznosításról, ezt öt év alatt egyszer sem teljesítette a magánkézben lévő társaság.

Ez súlyos szerződésszegésnek minősült, de a Baja Marketing nem szólította fel alvállalkozóját. Tavaly ennek ellenére újra ezzel a vállalkozással szerződött a cég, a korábbi évi négymillió forint helyett 3,6 millió + áfa összegről kötöttek szerződést. Az önkormányzati választás után az új városvezetés felszólította a céget a teljesítésre, majd felmondta a szerződést, a szerződésteljesítés elmulasztása miatt pedig most tettek feljelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában