kék hírek

2020.02.11. 12:31

90 éves, bottal járó asszonyt rabolt ki a kecskeméti férfi

Vádat emeltek egy 23 éves kecskeméti férfi ellen, aki tavaly szeptemberben Kecskemét belvárosában követni kezdett, majd kirabolt egy 90 éves asszonyt.

Hraskó István

A vádlott tavaly szeptember 30-án este Kecskemét belvárosában vette észre az idős, bot segítségével gyalogló asszonyt, aki egy szatyorral a kezében hazafelé tartott. Kis távolságból követni kezdte, majd amikor a sértett kinyitotta háza kapuját és belépett, váratlanul hozzálépett és az asszony karjára tekert nejlonszatyrot nagy erővel megpróbálta lerántani. A szatyor elszakadt, a néni nekiesett a kapunak, a vádlott pedig a zsákmánnyal elfutott. Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: az asszony kora és egészségi állapota miatt csak korlátozottan tudott védekezni, így esélye sem volt arra, hogy a támadást elhárítsa.

A szatyorban édességek, újságok, az idős asszony szemüvege és személyes tárgyai voltak összesen mintegy 22 ezer forint értékben. Zömét a rabló menekülés közben eldobta, de a szemüveget és az édességek nagy részét magával vitte. A sértett az esés miatt a bal térdén nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett és kérte kárának a megtérítését.

A kecskeméti rendőrök gyors és a hatékony munkájának köszönhetően a rablót már másnap elfogták és őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte.

A többszörösen büntetett előéletű fiatal férfit a járási ügyészség minősített rablás bűntettével vádolja, ezt a törvény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. Az ügyész végrehajtandó fegyházat indítványozott a vádlottnak, a büntetőpert a Kecskeméti Járásbíróság fogja tárgyalni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!