Szegedi Ítélőtábla

2019.12.05. 16:09

Börtönnel büntették a kecskeméti adócsalókat

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az adócsalás és más bűncselekmények miatt Sz. L. és társai ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék elsőfokon meghozott ítéletét.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

Az ügy I. rendű vádlottjának. Sz. L.-nek büntetését, túl enyhének találva az I. fokon kiszabott büntetést, 2 év börtönről 2 és 6 hónap börtönre, a közügyektől eltiltás tartamát 1 évről 3 évre súlyosította az ítélőtábla és 3 évre eltiltotta az I. rendű vádlottat a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól. Az ügyben a fellebbezések után még érintett III. rendű vádlott B. Cs. 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Az I. rendű vádlott egyik kecskeméti cége 2011 I.-II.-III. negyedévében gyümölcs, zöldség és édességkereskedelemmel foglalkozott. A zöldség-gyümölcs üzletágat ténylegesen a III. rendű vádlott működtette. A cég áfa adónemben az adóbevallási és adófizetési kötelezettségét elmulasztotta, és így 65 millió forinttal károsította meg az állami költségvetést. Az I. rendű vádlott egy másik cége, amely gépjármű-kereskedéssel foglalkozott, az adóbevallás és a befizetés elmulasztásával 12 milliós vagyoni hátrányt okozott az államnak. Az I. rendű vádlottat közokirat hamisítás bűntettében is bűnösnek mondta ki a Szegedi Ítélőtábla.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában