Kecskemét

2019.10.04. 09:11

90 nap elzárásra ítélték a „kétjobblábas” cipőtolvajt

Gyorsan megszületett az elsőfokú ítélet annak a kecskeméti tolvajnak az ügyében, aki szeptemberben részegen egy kecskeméti áruházból két jobbos – ráadásul színben és méretben különböző – cipőt akart ellopni. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

police.hu

Forrás: police.hu

Mint azt megírtuk, az egyik kecskeméti áruházban szeptember 24-én kora délután megjelent egy férfi, aki a vásárlótérben kihelyezett márkás cipők közül két jobbos lábbelit vett magához, kitépte belőlük az áruvédelmi eszközt, majd a cipőkkel együtt fizetés nélkül távozott. Saját, régi csukáit az üzletben elrejtette. A bevásárlóközpont biztonsági őrének lett gyanús a férfi, aki furcsa módon mindkét lábán jobbos, ráadásul egymástól teljesen elütő színű és fazonú cipőt viselt (és mint kiderült, a méretük sem passzol, hiszen az egyik lábbeli 42-es, a másik 44-es volt). A boltban gyorsan ellenőrizték az árukészletet, és így fény derült a lopásra. Az üzletvezető azonnal értesítette a rendőrséget, a biztonsági szolgálat pedig visszatartotta a férfit a járőrök érkezéséig. Az egyenruhások előállították V. Tamást a Kecskeméti Rendőrkapitányságra.

Mint kiderült, a többszörösen büntetett előéletű tolvaj a lopással közel 30 ezer forint kárt okozott az üzletnek, ami nem térült meg, ugyanis az áruvédelmi készülékek kiszakítása miatt a cipők eladhatatlanná váltak. A vádlott a lopáskor ittas volt, tettére nem tudott magyarázatot adni. A Kecskeméti Járási Ügyészség V. Tamást dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban csütörtökön bíróság elé állította. Az ügyész a vádlottal szemben az előéletére is figyelemmel végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Fotó: police.hu

A Kecskeméti Járásbíróság a tárgyaláson a vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki lopás vétségében és 90 nap elzárásra ítélte. A vádlott és védője az ítéletet tudomásul vette, az ügyész azonban súlyosításért, börtön és közügyektől eltiltás kiszabása végett fellebbezett, ugyanis a többszörös és különös visszaeső vádlott ráadásul feltételes szabadság hatálya alatt lopta el a cipőket, így az ügyészség szerint a feltételes szabadságot is meg kell szüntetni – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!