Kecskemét

2019.08.05. 12:05

A kórházban elhunyt a zebrán elütött férfi

Vasárnap a kecskeméti megyei kórházban elhunyt az a 64 éves férfi, akit pénteken este negyed 10-kor a Dózsa György utcán, a zebrán ütött el egy helyi csuklós busz.

Hraskó István

Mint arról beszámoltunk, a helyi járat – egy Mercedes hibridhajtású busz – a négysávos Dózsa György úton, az Izsáki út felől a Petőfi Sándor utca irányába haladt pénteken 21 óra 13 perckor a külső sávon. Az Ipoly utcai kereszteződésnél, a pékségnél sárgán villogott a lámpa, a zebrán egy 64 éves férfi akart átkelni a Botond utca irányába, ám a buszt vezető 34 éves férfi sofőr nem vette észre, és a busz jobb elejével elütötte a gyalogost. A baleset következtében az idős férfi súlyos sérüléseket szenvedett, eszméletlen volt, életjeleket nem mutatott. Újraélesztését egy kecskeméti rendőr kezdte meg, majd a Készenléti Rendőrség egyenruhásai is a helyszínre siettek. Miután a férfi állapotát sikerült stabilizálni, a mentők kórházba szállították. A busz szélvédőjének jobb fele szinte teljesen összetört.

Hétfőn a kórháztól megtudtuk: a súlyos koponyasérüléseket szenvedett férfi először a traumatológia sürgősségire került, majd az intenzív osztályra, ahol a gondos kezelés ellenére vasárnap elhunyt.

A baleset bekövetkezésének körülményeit a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja. Kérdéseinkre a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata annyit válaszolt, hogy a buszvezetővel szemben nem merült fel az ittasság gyanúja. Megkérdeztük még, mi vonta el figyelmét vezetés közben, és kényszerintézkedést foganatosítottak-e ellene, de a rendőrség kijelentette, az eset kapcsán egyéb információt nem áll módjukban közölni a nyomozás érdekeire tekintettel.

Fotó: police.hu

Tavaly is volt egy hasonló halálos gázolás

Tavaly február 7-én a Piaristák terén lévő zebrán ugyancsak busz ütött egy 23 éves nőt, aki a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádemeléskor az ügyészség közölte, a sofőr a busszal annak ellenére nem fékezett, hogy a külső sávban a zebra előtt egy másik autó megállt. Ezt a buszvezetőt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta meg az ügyészség, amely 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Azóta a helyszínen lámpa szabályozza a forgalmat, teszi biztonságosabbá a gyalogosok átkelését, igaz, a lámpát estére kikapcsolják és sárgán villog.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!