vádemelés

2019.07.22. 14:53

Gyermekük előtt ütötte-verte élettársát egy halasi férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 35 éves kiskunhalasi férfi ellen, aki 2018 őszén és decemberében az élettársát a közös gyermekük előtt rendszeresen bántalmazta, valamint az élettársának apja sérelmére magánlaksértést is elkövetett.

baon.hu

A 35 éves vádlott rendszeresen fogyasztott kábító hatású anyagokat, ami miatt agresszívvá vált és 2018 szeptemberétől kezdődően – többnyire a 14 éves fiúgyermekük előtt – többször bántalmazta az élettársát. Felpofozta, ököllel orrba vágta, de előfordult olyan is, hogy négy napon keresztül folyamatosan verte, testszerte ütlegelte, a hajánál fogva a földre rántotta az élettársát, majd a földön fekvő nőt ököllel is ütötte – tájékoztatta a baon.hu-t Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A többnapos verésnek a megriadt gyermek vetett véget úgy, hogy értesítette a rendőrséget. A rendszeres verések miatt a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, ami miatt kérte a vádlott megbüntetését.

2018. november 22-én hajnalban a vádlott ismét bántalmazta az élettársát, aki emiatt rendőri segítséget kért, majd a gyermekkel együtt az édesapja kiskunhalasi házába költözött. A vádlott azonban ide is követte őket, bement a házba, ahol indulatosan, agresszíven viselkedett. Az élettárs apja többször is felszólította a vádlottat, hogy távozzon, de a vádlott csak akkor ment el, amikor apósa szólt a rendőrségnek. Az após kérte a vádlott megbüntetését magánlaksértés miatt.

2018 decemberében az élettárs a gyermekkel együtt néhány napra hazaköltözött a vádlotthoz, azonban az agresszív férfi egy riasztófegyverrel hadonászni kezdett, azt az élettársára fogta. Amikor a zajra felébredő gyermek anyja védelmére kelt, a vádlott közölte vele, hogy kapcsolja le a villanyt, mert nem szeretné, ha látná, ahogyan kibelezi az édesanyját.

A vádlott e cselekményeivel a gyermeke erkölcsi, értelmi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztette, a gyermekre traumatizáló hatással volt. A járási ügyészség a szabadlábon védekező vádlottat magánlaksértés bűntettén kívül kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és kapcsolati erőszak bűntettével is vádolja. Bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik