lezárt nyomozás

2019.01.27. 13:52

Ittasan tarolta le a táblákat a lajosmizsei férfi

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást abban az ügyben, amely egy 28 éves lajosmizsei sofőr ellen indult járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt.

police.hu

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. december 16-án 1 óra 30 perckor Lajosmizsén, a Dózsa György úton közlekedett egy Ford Focus személygépkocsival a Rákóczi utca felől Felsőlajos irányába. Nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, ezért a havas úton megcsúszott, és az úttestről lesodródott. A jármű először egy kilométerszelvényt jelző, majd egy veszélyt jelző táblának ütközött, végül árokban állt meg. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Az intézkedés során a sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit a légalkoholmérő készülék pozitív értéke is alátámasztott. A rendőrök a férfit vér- és vizeletminta vételre állították elő. Mivel a nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő – a sofőrtől vett minták alapján – az ittasság tényét megállapította, a férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Közlekedésrendészeti Osztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában