Kecskemét

2018.10.30. 14:49

Letartóztatták a gépkocsik feltörésével gyanúsított fiatal férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, akit – többek között – gépkocsik feltörésével gyanúsítanak.

baon.hu

Forrás: illusztráció: shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a 18 éves kecskeméti férfi 2018. augusztus és szeptember hónapjában Kecskeméten összesen 9 alkalommal tört fel gépkocsikat, illetve használta ki azok nyitott állapotát, és azokból különböző értékeket, így többek között akkumulátorokat, táskákat, szerszámokat tulajdonított el – olvasható a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztályának közleményében. A férfi egy alkalommal a kerítésen átmászva az udvarban lévő, le nem zárt gépjárműből vett ki egy készpénzt és igazolványokat tartalmazó táskát, illetve a nyitva álló házból több százezer forint készpénzt is eltulajdonított.

A gyanúsított a cselekményeivel összesen több, mint két és fél millió forint kárt okozott.

A járásbíróság a büntetett előéletű, sorozatjellegű bűncselekményeket elkövetni látszó gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették, ezért a végzés véglegessé vált.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában