kék hírek

2018.07.19. 14:00

A TEK segítségével fogtak el egy kunszentmiklósi rendőrt

Egy olvasónk arról számolt be a napokban, hogy Kunszentmiklóson a TEK segítségével fogtak el egy rendőrt.

Maksa Balázs

Budapest, 2018. július 11. A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a XVIII. kerületi Ráday Gedeon utcában, ahol hanggránátot alkalmaztak egy zavartan viselkedõ férfi miatt 2018. július 11-én. A férfit a mentõk kórházba vitték. A rendõrség biztonsági intézkedéshez kérte a TEK segítségét, senki sem sérült meg. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget. Mivel azonban egy rendőrrel szemben történt intézkedés, ők nem adhatnak semmilyen tájékoztatást, így a nyomozást lefolytató Központi Nyomozó Főügyészséghez irányítottak minket.

Érdeklődésünkre dr. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője a baon.hu-nak elmonda, üzletszerűen elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást egy rendőr ellen a KNYF Szegedi Regionális Osztálya.

– Az ügyészség 2018. július 13-án társszervek igénybevételével, több helyszínen, összehangolt nyomozati cselekményeket hajtott végre, amelyek keretében kutatásra, lefoglalásra és kihallgatásokra került sor – közölte a helyettes szóvivő, majd hozzátette, a gyanúsított nem áll kényszerintézkedés hatálya alatt, a nyomozás érdekeire való tekintettel azonban bővebb információkat nem mondhat az ügyről.

Rendőrökkel szemben csak az ügyészség nyomozhat

Dr. Kovács Katalin, a KNYF helyettes szóvivője kérdésünkre azt is elmondta, ha rendőrökkel szemben indítanak nyomozást, az a katonai büntetőeljárás hatálya alá tartozik, ezért minden esetben kizárólag az ügyészség jogosult eljárni. Ilyen esetben a rendőrök semmiféle joggal és lehetőséggel nem rendelkeznek és nyomozati cselekményt sem végezhetnek.

Öt, de akár nyolc évet is kaphat

A Büntető Törvénykönyv szerint teljesítményfokozó szerrel visszaélést követ el, aki sportteljesítmény fokozása céljából tiltott teljesítményfokozó szert előállít, kínál, átad, forgalomba hoz, orvosi vényen vagy állatorvosi vényen rendel. Ez a bűntett egytől három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha a bűncselekményt üzletszerűen vagy bűnszövetségben követik el, egy évtől öt évig, ha pedig 18 év alatti személy is érintett az ügyben, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Nyitóképünk illusztráció!

Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában