Kecskemét

2018.03.19. 15:15

Fojtogatta az ápolót a dühöngő férfi

Előzetesbe került egy kecskeméti férfi, akit még februárban vittek be kezelésre a megyei kórházba, de kiszabadult az őt ágyhoz rögzítő pántokból, és fojtogatni kezdett egy ápolót.

Hraskó István

Forrás: illusztráció

A 44 éves férfi a megalapozott gyanú szerint február 11-én délelőtt dörömbölt egy kecskeméti ház bejárati ajtaján, és kiabálva követelte, hogy a bent tartózkodók menjenek ki, eközben pedig végig trágár módon szitkozódott. Pár óra múlva a megyei kórházba vitték kezelésre, de az ágyhoz történő rögzítésből kiszabadult, és az ott tartózkodó férfi szakápolót fojtogatni kezdte. Az ápoló nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A 44 éves férfit garázdaság, rongálás, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés elkövetésével gyanúsítják. A járásbíróság hétfőn elrendelte az előzetes letartóztatását, mert – mint azt dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője elmondta – alaposan feltehető, hogy „szabadlábon hagyása esetén meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást”, emellett fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, erről a törvényszék dönt.

Nyitóképünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!