baleset

2018.03.07. 08:57

Elaludt a soltvadkerti sofőr és fának hajtott az 54-esen

Kedden este az 54-es számú főúton elaludt egy férfi és autójával az árokba hajtott, majd egy fának ütközött.

baon.hu

Az 54-es számú főúton Kecskemét felől Jakabszállás irányába közlekedett március 6-án 21 órakor egy 37 éves soltvadkerti férfi egy Honda Jazz típusú személygépkocsival. A rendelkezésre álló adatok szerint a sofőr elaludt, ezért a főút 11.500-as méterénél áttért a szemközti forgalmi sávba, majd árokba hajtott és fának ütközött. A baleset következtében a gépkocsivezető az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérülést szenvedett – számolt be az esetről a police.hu.

Ha fáradtnak érzi magát, ne üljön volánhoz!

Egyes vizsgálatok szerint a vezetés közbeni álmosság főként a fiatalabb korosztályt – a serdülőkorúakat és a fiatal felnőtteket – érinti életviteli szokásaik miatt, illetve az alvásbetegségekben szenvedőket.

Vezetés közben figyelni kell az előjelekre, ami lehet a gyakori ásítozás, a szem könnyezése, dörzsölgetése. Intő előjel, ha a sofőrnek komoly erőfeszítésébe kerül nyitva tartani a szemét, és fókuszálni.

Éjszakai vezetés, hosszabb út esetén előzőleg szükséges a megfelelő alvás. Ha fáradtnak érzi magát, ne üljön volánhoz! Út közben gyakran – a szakértői javaslatok szerint legalább fél óránként – álljon meg, tartson szünetet! Szálljon ki a gépjárműből, mozgassa meg végtagjait, és vegyen mély levegőt! Lehetőség szerint ne utazzon egyedül! Ha elálmosodott, keressen egy biztonságos helyet, ahová lehúzódhat, és 20-30 percet pihenjen – tanácsolja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!