Kecskemét

2018.02.08. 09:37

Másfél hónapon keresztül rabságban tartotta és verte élettársát

Vascsővel, baseballütővel verte, ököllel ütötte, lábát a nyakával megkötözte, hüvelyébe sót nyomott – így kínozta élettársát, négy közös gyermekük édesanyját féltékenységében a kecskeméti Cs. Gyula. A 34 éves férfi ellen csütörtökön kezdődött a büntetőper a Kecskeméti Törvényszéken.

Hraskó István

- Tényleg félholtra vertem az asszonyt. Nem vagyok jól lelkileg. Egy több gyermekes cigány ember nem csinál ilyet, ebben az asszonynak is szerepe van – mondta a rendőröknek Cs. Gyula, amikor először elismerte élettársa, Zsanett bántalmazását. A 34 éves férfi a Kecskeméti Törvényszéken nem tett vallomást dr. Hadnagy Ibolya büntetőtanácsa előtt.

Cs. Gyula és élettársa egy kecskeméti, Szolnokihegyben lévő tanyán laktak, ahol közösen nevelték négy saját gyermeküket, valamint az élettárs korábbi kapcsolatából született fiát. Kapcsolatuk a vádlott féltékenysége miatt 2016 őszén megromlott, mert a férfi fejébe vette, hogy a nő a rokonaival megcsalja őt. A rendszeres veszekedések miatt az asszony el akart költözni a gyermekekkel otthonról, azonban a férfi ebbe nem egyezett bele.

A bántalmazások 2016 október elején kezdődtek, amikor egy napon Cs. Gyula agresszíven követelte élettársától, hogy vallja be neki a „titkait”. Erre az asszony félelmében elismerte, hogy a vádlott testvérével kapcsolata van. Cs. Gyula indulatba jött és egy baseball ütővel többször megütötte az ágyon ülő sértett mindkét lábszárát. Ezután egy elektromos hőlégfúvó készülékkel kétszer megégette a nő arcát, majd levágta a sértett haját 3 milliméteresre, hogy másnak ne kelljen.

A férfi megtiltotta élettársának, hogy egyedül elhagyja a tanyát és októberben még több alkalommal bántalmazta a nőt. A megfélemlített asszony nem mert segítséget kérni, még akkor sem, amikor közösen elmentek otthonról. Volt, hogy élettársa ököllel arcon ütötte, majd egy késsel többször beleszúrt a lábfejébe, de olyan is történt, hogy vontatókötéllel összekötötte a nő nyakát és bal lábát, majd a földön húzta. Az októberi bántalmazásokat a gyermekek nem látták, ugyanis vagy aludtak, vagy nem voltak otthon.

2016. november 10-én este újabb féltékenységi roham tört Cs. Gyulára és az ökölütésen kívül egy vascsővel is többször megütötte a nő kezeit és lábait. Másnap reggel, amikor a gyerekek már ébren voltak, a vádlott folytatta a kínzást: ismét ütlegelni kezdte az asszonyt, majd az egyik gyermekkel behozatott egy csőfogót és azzal testszerte többször megütötte az élettársát. Közben azzal fenyegetőzött, hogy a nő lassan, kínok közt fog „megdögleni”. Az asszony vérét a vádlott a lányukkal töröltette fel és egy kést is behozatott a megfélemlített gyermekkel. A késsel többször megkaristolta élettársa jobb combját, egy cigaretta csikket is elnyomott a kézfején és egy kisebb vascsővel is verte. A nap folyamán a vádlott hol abbahagyta, hol újra kezdte a sértett bántalmazását.

Zsanett többször kérlelte élettársát, hogy vitesse el a gyerekeket otthonról, legalább ne előttük verje. Cs. Gyula november 12-én délelőtt a rokonaival el is vitette a gyermekeket, de előtte rájuk parancsolt, hogy hallgassanak. Miután kettesben maradt a nővel, vascsővel és ököllel folytatta a bántalmazást. Zsanett hüvelyébe sót nyomott, majd kezeit egy madzaggal összekötözte, a madzag másik végét pedig a kanapé karfájához kötötte, hogy az asszony ne tudjon elszökni, míg elmegy cigiért.

Ezután mobiltelefonon felhívta lánytestvérét és arra kényszerítette Zsanettet, hogy sorolja fel, mely rokonaival volt szexuális kapcsolata, majd a telefont visszavéve közölte, hogy meg fogja ölni élettársát. A vádlott testvére a történtekről értesítette a sértett rokonait, akik kihívták a rendőröket. A rendőrök a vádlottat elfogták, az életveszélyes állapotban lévő sértettet pedig kórházba szállíttatták.

Az asszony az embertelen és elhúzódó bántalmazás miatt kezein, lábain, a testén és a fején 8 napon túl gyógyuló csonttöréseket, zúzódásokat és vérömlenyeket szenvedett. Ha nem részesült volna orvosi ellátásban, akkor vérmérgezésben, illetve a törések és a vérveszteség miatt meghalt volna – mondta el dr. Hubay Attila ügyész a vádismertetés során.

Emberölés kísérlete a vád

A kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint öt rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.

Nem volt nála a szemüveg, mikor beismerő vallomást tett

Cs. Gyula a nyomozás során beismerte tetteit, de csütörtökön már azt mondta, a nyomozó kihasználta állapotát, „kérdezgetett, és én mindig ráhagytam, hogy úgy volt, hogy minél hamarabb szabaduljak, és vége legyen a kihallgatásnak, szemüveg sem volt nálam”. Annyi észrevételt tett a bírónő kérdéseire, hogy „részben majd el fogja vállalni, de nem úgy történt, ahogy Zsanett vádol engem”.

Ezek is érdekelhetik