Időjárás

2024.06.29. 07:23

Szikrázó napsütésre számíthatunk Bács-Kiskunban

Cikkünkből megtudhatja, milyen időjárásra kell készülnie szombaton.

Baon.hu

A köpönyeg.hu szerint szikrázó nyári napsütés valószínű, esetleg ÉK-en fordul elő zápor. Élénk lesz az ÉK-i szél. 30-35 fokos, országos hőség ígérkezik.

nyár, időjárás, napsütés
Szikrázó napsütésre számíthatunk Bács-Kiskunban
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

Mint írják, folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!