Időjárás

2024.06.26. 14:54

Másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt Bács-Kiskunra is

A HungaroMet felőszakadás miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Bács-Kiskun vármegye területére is.

Baon.hu

Szerda délelőtt keleten, délkeleten, majd a déli, kora délutáni óráktól éjfélig egyre többfelé – éjfélig összességében több helyen várhatóak zivatarok -, amelyek részben egy délről, északra helyeződő rendszerbe szerveződhetnek. A zivatarokat viharos szél (60-90 kilométer/óra), jégeső (1-3 centiméteres átmérővel), felhőszakadás (30-50 milliméter) kísérheti. Elsősorban az ország déli, délkeleti felében, a középső országrészben, majd később északkeleten heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek környezetében felhőszakadás (> 50 milliméter), 90-100 kilométer/óra körüli széllökés, jégeső (nagyobb jégszemekkel, > 2-3 centiméter) előfordulhat. Éjjel nem gyengül el teljesen a rendszer, további zivatarok várhatóak, főleg az éjszaka első felében – írja a met.hu.

felhőszakadás, Bács-Kiskun, időjárás
Forrás: met.hu

Csütörtökön főleg a déli óráktól ismét nagy területen kedvezőek lesznek a feltételek zivatarok kialakulásához. Nagyobb eséllyel a zivatarokat főleg felhőszakadás kísérheti (ált. 25-30 milliméter), de elsősorban a keleti országrészben még intenzívebb zivatarok várhatók, ott 30-50, helyenként >60 milliméter is előfordulhat. Emellett a középső és északkeleti területeken egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt viharos, erősen viharos széllökések (60-90 kilométer/óra) és jégeső (1-3 centiméter) kíséretében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!