Hull a pelyhes

2023.12.06. 14:41

Hó is akadt a Mikulás zsákjában: Kiskunhalason kifehéredett a táj – videóval, galériával

A meteorológiai előrejelzések szerint számítani lehetett rá, hogy szerda délutánra, estére várhatóan a Duna-Tisza közére is megérkezik a havazás. Kiskunhalason a kora délutáni órákban nagy pelyhekben el is kezdett hullani a hó.

Mester-Horváth Nikolett

Fehér lett a táj Halason

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Mint arról korábban beszámoltunk,  az egész dunántúli régióra Mikulás napjára intenzív havazást jósoltak, ami elérheti a Duna-Tisza közét és az északra fekvő területeket is. 

Halason már az ebéd utáni percekben észlelhető volt a hópelyhek megjelenése, eleinte esővel vegyítve, majd szép lassan sűrű havazásba váltott át. Mostanra egyre nagyobb területen szépíti fehér lepel a tájat.

A havazás azonban fokozott figyelmet igényel a közlekedőktől, ezért, ahogy azt kedden is megírtuk, az Útinform arra kéri az úton levőket, hogy havazás idején vezessenek lassabban, figyelmesebben és körültekintőbben és utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről az utinform.hu oldalon.

Jánoshalmán a gyerekek szakadó hóban várták a Mikulást
Fotó: Pozsgai Ákos

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!