Projekt

2023.10.30. 12:52

Befejezték az elektromos hálózatok felújítását a Bajai Tankerületi Központ intézményeiben

A Bajai Tankerületi Központ 300 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás igénybevételével valósított meg nagy volumenű infrastrukturális fejlesztést hat köznevelési intézményben. A projekt keretében az iskolaépületek erősáramú villamoshálózatai újultak meg az egyre fokozódó rendszerterhelés stabil és biztonságos kiszolgálása érdekében.

Márton Anna

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Emberi Erőforrás Operatív Projekt támogatása révén a tankerület a fenntartásában lévő alábbi hat állami köznevelési intézmény erősáramú villamoshálózatának építési engedélyhez nem kötött felújítása és üzembiztonságossá tétele volt a cél, az épületekben a digitális eszközök fokozott használatával egyre nagyobb volumenű rendszerterhelés kiszolgálása műszaki szempontból biztonságos módon történjen és megfeleljen a 21. század technikai és biztonsági kívánalmainak.

A projektben érintett intézmények: Bajai Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Sugovica Sportiskolai Általános Iskola, Bajai Eötvös József Általános Iskola, Kalocsai Szent István Gimnázium, Bajai Szentistváni Általános Iskola, Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium.

A projekt megvalósítása hatékonyan járult hozzá a köznevelési intézményrendszer megújulásához, a digitális oktatás működését lehetővé tevő korszerű tanulási környezet kialakításához, ami alapja az intézményi eredményesség növelésének, így járulva hozzá a minőségi oktatáshoz, neveléshez való egyenlő hozzáféréshez és a korai iskolaelhagyás csökkentéséhez. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!