Elismerések

2023.07.03. 17:57

Jól szerepeltek Bács-Kiskun vármegye pincészetei a 42. Országos Borversenyen

Átadták a 42. Országos Borverseny díjait. Jól szerepeltek a vármegye borászai.

Barta Zsolt

A felvételen a soltvadkerti Frittmann család – Frittmann István, Frittmann Péter, Frittmann Tamás és Frittmann János

Fotó: Barta Zsolt

A soltvadkerti Frittmann Testvérek Kft. Generosa fehérbora kapta a verseny legjobb fehérborának járó elismerést. A legjobb pezsgő címet pedig a kiskőrösi Szentpéteri Pincészet nyerte el.

A 2023-as Országos Borverseny díjait a Larus Étterem és Rendezvényközpontban a 141 díjazott borászat képviselője kapta meg. Az idei évben összesen 5 nagy arany érem, 128 aranyérem, 151 ezüstérem született és 11 különdíjat osztottak ki különböző kategóriákban. Az ország mind a 22 borvidékéről, 918 tétellel 252 pincészet nevezett a hazai borszakma legnagyobb hagyományú bormustrájára.

Az Országos Borverseny egyedisége, hogy egy háromszintű kiválasztási rendszeren alapul. Az országos megmérettetést megelőző hegyközségi, borvidéki borversenyek komoly szereppel bírnak a nevezett tételek előzetes minősítésében. Ezt az egyediséget növeli, hogy a rendezvény egy szakmai találkozót is jelent mind a bírálat, mind pedig az eredményhirdetés alkalmával.

Az alábbiakban a vármegyében tevékenykedő aranyérmeket szerző pincészetek neveit olvashatják.

A legjobb fehérbor címet a soltvadkerti Frittmann Borászat Generosa 2022 bora nyerte el Kunsági borvidék).

Aranyérmeket szerzett fehérboraival: Csanádi Szőlőbirtok, Sauvignon Blanc 2022, Hajós-Bajai borvidék, Kószó Szőlőbirtok, A fehér 2022, Kunsági borvidék, Gedeon Birtok, Zöld Veltelini 2022, Kunsági borvidék, Gál Szőlőbirtok és Pincészet, Gál Irsai Olivér 2022, Kunsági borvidék, Frittmann Borászat, Cserszegi Fűszeres 2022, Kunsági borvidék, Koch Borászat, Selection Irsai Olivér 2022, Hajós-Bajai borvidék, Gedeon Birtok, Gedeon Kövidinka 2022, Kunsági borvidék.

Aranyérmes rozéborok: Gál Szőlőbirtok és Pincészet, Gál Kékfrankos Rosé 2022, Kunsági borvidék, Berta Pince, Cabernet Sauvignon Rozé 2022, Hajós-Bajai borvidék, DAMAX Winery, Néró Rosé 2022, Kunsági borvidék, Szentpéteri Borpince, Cabernero 2022, Kunsági borvidék.

A legjobb pezsgő címet kapta: Szentpéteri Borpince, Chardonnay Methode Traditionelle 2020, Kiskőrös, Kunsági borvidék.7

A felvételen a kiskőrösi Szenpéteri pincészetből ifj. Szentpéteri Attila és édesapja Szenpéteri Attila
Fotó: Barta Zsolt

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!