Pecznyik Béla

2023.02.07. 15:58

Dobogós helyig juttatta a közönség a páhi gazdát

Több százan voksoltak a Páhiban gazdálkodó Pecznyik Bélára az Év Agrárembere elnevezésű országos szavazáson.

Barta Zsolt

Pecznyik Béla 2017-óta a Páhi Gazdakört is vezeti

Fotó: Barta Zsolt

– A hét elején jött a hír, hogy dobogós lettem. Ennyire futotta! Izgalmas volt a verseny. Örülök a dobogós helyezésnek – fogalmazott Pecznyik Béla, aki harmadik helyen végzett a megméretésen.

Az Agrotrend csoport szavazásán tizenegy különböző agrárkategóriában a korábbi fordulóban első helyezést elért gazdára szavazhatott a közönség. Ezzel a kitüntető díjjal azokat a gazdálkodókat díjazzák, akik rendkívüli teljesítményükkel, ötletgazdagságukkal, céltudatosságukkal, elköteleződésükkel és kitartásukkal sokat tesznek a mezőgazdaságért.

Mint arról már mi is beszámoltunk, Pecznyik Béla az Év Fiatal Gazdája kategóriájában került a döntőbe. A biotermelő keretészmérnök Páhi külterületén termel zöldségeket, és az egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánc beszállítója. A helyi gazdakör elnöke a faluban több embernek is ad munkát szezonálisan.

Az első helyen Csizmadi Imre, az Év Kertésze végzett 726 szavazattal, a második Simon László az Év Szántóföldi Gazdálkodója lett, rá 546-an voksoltak. Pecznyik Béla 387 szavazatott kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!