Támogatás

2020.03.17. 16:07

Átszervezés közben is szerződnek Baja város cégei

Százmilliós nagyságrendű támogatásokat nyújt a város saját cégeinek ebben az évben is.

Kubatovics Tamás

Az önkormányzat költségvetésének elfogadásakor arról is döntöttek a városatyák, hogy milyen célokra mekkora keretet biztosítanak a különböző feladatokat ellátó, teljes egészében városi tulajdonú gazdasági társaságoknak.

Eszerint idén a Kommunális Nkft. 424 millió forint támogatást kap városüzemeltetési célokra. Fejlesztési célra 7,5 millióval számolhat a Kommunális. A Baja Marketing Kft. 282 milliós működési támogatásra jogosult 2020-ban, a gyermekétkeztetés görgetett tartozásának konszolidációjára 30 millió jut, míg a Jelky konyha felújítása, valamint az Ifjúsági Szálló gasztroudvarának építése 49 millió forintos tétel.

A Temetkezési Kft. a temetőépületek felújítására 5,1 milliós támogatásban részesül, míg a részben városi tulajdonban lévő Bajai Turisztikai Kft. 16,5 millió forinthoz jut. A Baja Hangja Kft. működésére 28,3 milliót szán a város, a rádió mellett a városi tévé üzemeltetését is átvevő társaság fejlesztésekre további 3,9 millió forintot költhet. Ezek a tételek az év során változhatnak, hiszen a feladatok újragondolása nem fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!