műanyagipar

2018.02.06. 17:08

Portugál delegáció járt megyénkben

A gyárlátogatások utolsó állomása a kecskeméti Mercedes-gyár volt.

baon.hu

A közös munka reményében egy portugál üzleti delegáció érkezett Bács-Kiskun megyébe kedden. Az AI3PA klaszter szervezésében a küldöttség olyan magyarországi vállalkozásoknál járt, melyek műanyag fröccsöntéssel foglalkoznak. Az egész napos programban látogatást tettek a kalocsai Kaloplasztik Kft.-nél, a kecskeméti Som-Plast Kft.-nél, és a félegyházi Kunplast-Karsai Zrt.-nél is. Az utolsó állomás a kecskeméti Mercedes-gyár volt, ahol Gaál József, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte őket.

Portugál üzleti delegáció kívánja szorosabbra fűzni országa és hazánk üzleti kapcsolatait a műanyagiparban Fotó: Bús Csaba

Manuel Oliveira, a CEFAMOL szövetség főtitkára elmondta: látogatásuk célja, hogy megvizsgálják a portugál és magyar partnerek esetleges együttműködési lehetőségeit. Hozzátette: Portugáliában a fröccsszerszámgyártás, Magyarországon pedig az autóiparhoz kapcsolódó műanyag fröccsöntés nagyon erős ágazat. Ezen a téren próbálják szorosabbá fűzni az együttműködést a cégek és a két ország között. Úgy látják, hogy a magyar vállalkozások erősen fejlődnek, és ebbe a fejlődésbe szeretnének ők is bekapcsolódni.

Ezek is érdekelhetik