Eb-selejtező

2023.10.26. 09:30

Bolgár–magyar: pénteken indul a jegyárusítás

Pénteken 10 órától lehet jegyet venni a magyar labdarúgó-válogatott november 16-án sorra kerülő, bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyen a csapat bebiztosíthatja részvételét a jövő évi kontinensviadalon – írja az MTI.

MW

Kerkez Milos (k) a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a telki edzőközpontban a másnapi, Litvánia elleni mérkőzés előtt 2023. október 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A magyar szövetség honlapján olvasható hír szerint a belépőkhöz a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet hozzájutni. A jegyvásárláshoz ez alkalommal nem szükséges a Szurkolói Klub-tagság, bárki vásárolhat a jogszabályban előírt adatok megadásával.

A belépők ára egységesen 2000 forint lesz, a magyar szövetség mintegy 3000 darab jegyet kap értékesítésre.

A találkozót 20.45 órától rendezik Szófiában, a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban.

A magyar válogatott jelenleg a G csoport élén áll, és

ha a hátralévő két mérkőzésén legalább egy pontot szerez, kijut az Eb-re.

Menesztették az ellenfél szövetségi kapitányát

Menesztették Mladen Krstajicot, a november 16-án a magyarokat Európa-bajnoki selejtezőn fogadó bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.

A bolgár hírügynökség csütörtöki tájékoztatása szerint a szövetség (BFS) szerződést bontott a szerb szakemberrel és stábjával. Georgi Ivanov, a BFS szakmai igazgatója szerint a végrehajtó bizottság egyhangú döntést hozott, és indoklásul közölte, hogy a nemzeti együttes alulteljesített az Eb-selejtezőkön.

A 49 éves Krstajic tavaly vette át a bolgár válogatott irányítását, 2017 és 2019 között pedig hazája nemzeti csapatának kispadján ült. Utódját jövő szerdán jelenti be a bolgár szövetség.

A magyar válogatott már a top 30-ban

A magyar válogatott két helyet előrelépve a 30. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok Argentína vezet.

 

A legjobb tízben annyi változás történt, hogy a portugálok és a spanyolok is két helyet javítottak, előbbi csapat most a hatodik, utóbbi pedig a nyolcadik, a világbajnoki bronzérmes horvátok viszont a hatodikról visszacsúsztak a tizedik pozícióba. A jövő évi Európa-bajnokság házigazdája, Németország a 16.

 

A magyarok Eb-selejtezős ellenfelei közül a 29. szerbeket jegyzik a legelőkelőbb pozícióban, de már csak egy hellyel előzik meg Marco Rossi szövetségi kapitány együttesét, amely Belgrádban, majd Budapesten is győzni tudott ellenük a sorozatban. A másik három együttes közül Montenegró a 70., Bulgária a 84., Litvánia pedig a 134. helyet foglalja el. A magyarok legközelebb a bolgárok ellen lépnek pályára, majd Montenegró ellen zárják a selejtezőt novemberben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában