Giro d'Italia

2019.11.26. 15:15

Hatvanhat magyar települést érint a kerékpáros verseny

Révész Máriusz, a GiroHungary2020 szervezőbizottságának elnöke, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: a Giro d'Italia hatalmas lehetőség minden érintett település számára, hiszen a világ figyelmét Magyarországra irányítja.

A GiroHungary2020 szervezőcsapata kedden 66 település vezetőinek tartott prezentációt a világ egyik legnagyobb kerékpáros körversenyéről – közülük 62-t érint közvetlenül a verseny, míg négyhez nagyon közel halad el -, szerdán pedig a rajt-cél városok (Budapest, Győr, Székesfehérvár, Nagykanizsa), illetve a fővárosi kerületek vezetői kaphatnak betekintést a kulisszák mögé.

„Az elmúlt években több mint 800 millióan követték figyelemmel az olasz körverseny eseményeit. Érdekes belegondolni, hogy ezek az emberek jövőre a mi városainkat és falvainkat fogják látni”

- mondta el Révész Máriusz.

„Egyetlen más sportesemény sem képes olyan módon bemutatni egy helyszínt a világnak, mint egy országúti kerékpárverseny, így nagyon fontos, hogy a települések milyen képet tudnak kialakítani saját magukról, milyen kreatív ötletekkel próbálják felhívni magukra a figyelmet.”

Hozzátette, Írországban akadt település, ahol

egy teljes birkanyájat festettek rózsaszínre, mert ez a Giro színe.

Olaszországban hatalmas népünnepély kíséri a Girót, egy-egy szakaszt átlagosan négyszázezer ember követ a helyszínen.

Sió Zoltán, a GiroHungary2020 projektvezetője bejelentette, a városok képviselőit meghívják a Grande Partenza, a Nagy Rajt Hősök terén felállított VIP-területére. Hangsúlyozta, nyitottak az együttműködésre, várnak minden ötletet, információt, sőt, a legjobb 30 Giro-arculatot bemutató települést díjazzák.

Eisenkrammer Károly, a GiroHungary2020 operatív vezetője, illetve Szilasi László, a GiroHungary2020 sportszakmai vezetője a Tour de Hongrie tapasztalatira építve a sportszakmai háttérre világított rá, ugyanakkor azt is megerősítették, hogy a Giro a lehető legjobb reklám, hiszen világsztárok állnak oda a rajthoz.

Mezei Dániel, a GiroHungary2020 kommunikációs igazgatója számokkal és tényekkel jelezte a Giro jelentőségét: az elmúlt években 181 óra élő közvetítésben és 445 adásban látták világszerte a Giro eseményeit.

A 2018-as versenyről 520 fotóriporter és újságíró tudósított,

nem beszélve az Eurosport élő közvetítéseinek értékéről – a népszerű sportcsatornán egy harminc másodperces reklámidő több millió forint. Jövőre az M4 Sport közvetítése is segíti majd a verseny ismertségének növelését.

Oszkó-Jakab Natália térségi szakértő a verseny közösségépítő erejét emelte ki, hogy

mennyire fontos nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek számára is a sportélmény és a felhőtlen jókedv, tehát a fesztiválhangulat.

A 103. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9. és 11. között, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában