Atlétikai vb

2019.10.06. 22:13

Egy érem, négy döntős hely lett a végeredmény

A magyar csapat egy érmet szerzett és összesen négy döntős helyezést ért el a vasárnap zárult dohai atlétikai világbajnokságon.

Kalapácsvetésben Halász Bence (78,18 m) a magyar atlétika 14. érmét szerezte és a tavalyi Európa-bajnokság után ismét a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Rajta kívül döntőbe jutott az olimpiai bronzérmes Márton Anita, aki az ötödik helyen végzett (18,86 m) súlylökésben.

A gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert 83,42 méteres országos csúccsal biztosította a helyét a fináléban, ahol kilencedik lett.

Nguyen Anasztázia távolugrásban 6,54 méterrel bejutott a döntőbe és végül a 12. helyen végzett.

Kozák Luca elődöntős volt 100 m gáton és 12.87 mp-es idei legjobbjával a 13. helyen zárt.

Eddig három világbajnokságon (1191, 2001, 2003) fordult elő, hogy négy ügyességi számban szerepelt magyar versenyző a döntőben – ennek és az éremszerzésnek a tükrében eredményesnek nevezhető a szereplés. Ami jobb is lehetett volna, de a szerencse nem állt a magyar csapat mellé. A 3000 m akadályon országos csúccsal olimpia szintet elért Kácser Zita fizikai és pszichés okokra hivatkozva lemondta a részvételt, majd sérülés miatt a világranglistán negyedik hétpróbázó, Krizsán Xénia is erre kényszerült. Az Eb-negyedik hétpróbázó idén elért 6619 pontos magyar rekordja bronzérmet ért volna a vb-n.

Dohában Wagner-Gyürkés Viktória részben önhibáján kívül bukott a 3000 m akadály előfutamában, a vb-ötödik Helebrandt Máté kimerültség miatt orvosi ellátásra szorult 50 km-es gyaloglásban, a gátas Szűcs Valdó öt ezreddel, Kerekes Gréta pedig három századmásodperccel maradt le az elődöntőről. Halász Bencét pedig mindössze egy centiméter választotta el az ezüsttől.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában