junior prima

2018.10.19. 19:30

Népművészet és közművelődés kategóriában díjaztak

A Docler csoport idén nyolcadik alkalommal támogat sikeres, fiatal koruk ellenére is példamutató szakmai munkássággal és tapasztalattal rendelkező ifjú népművelőket.

A Magyar Népművészet és Közművelődés kategória díjátadója folytatta a 2018-as Junior Prima elismerések sorát, amelyek után december elején kerül sor a Prima Primissima gálára.

A Docler csoport idén nyolcadik alkalommal támogat sikeres, fiatal koruk ellenére is példamutató szakmai munkássággal és tapasztalattal rendelkező ifjú népművelőket. A szakmai szervezetek jelöléseiből a öt tagból álló zsűri 10, harminc év alatti díjazottat választott ki, akik saját területükön a legeredményesebbnek bizonyultak. Fontos szempont volt a döntés során, hogy az alkotó tevékenységen kívül melyik jelölt fordít nagy hangsúlyt arra, hogy saját területén a fiatalokat is képezze, tudását átadva hozzájáruljon az adott hagyomány, mesterség fennmaradásához.

Népzenészként díjat kapott Csenki Zalán. Népi énekesként díjat kapott Héjja Bella Emerencia. Népzenetanárok közül díjat kapott Tóth Luca Réka és Vizeli Máté. A néptáncosok közül Ifj. Szeverényi Barnabás és Gera Zoltán emelkedett ki a mezőnyből. A népi mesterségek hagyományőrzőit Antal Imola vászonszövő, Mundrusz Anett viseletkészítő és Simkó Fanni bőrműves képviselik, míg a tízedik díjazott Pál-Kovács Dóra tánc táncantropológus lett.

A kiemelkedő tehetségek egy díszes emlékplakettet kaptak valamint 2 000 000 forintos pénzjutalomban részesültek. A díjakat Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, és Somkuti András, a Docler csoport elnöke adta át. Somkuti András elmondta:„A Docler csoport büszke arra, hogy nyolc év alatt már 80 fiatal művész szakmai munkáját ismerhette el és támogathatta! A Docler mindig is elkötelezett híve volt a magyar népi kultúra ápolásának!”

A Docler csoport tulajdonosa Gattyán György nyolc éve társalapítója a Prima Primissima Alapítványnak. A cégcsoport tulajdonosa a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a kategória mecénásaként őszintén gratulál a nyerteseknek, mivel kiemelkedően fontosnak tartja azoknak a támogatását, akik a hazai hagyományőrzést a legmagasabb fokon végzik. A Docler célja a Prima Primissima filozófiáját követve, a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai művészet és kultúra fejlesztésének erősítése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában