Összegzés és megújulás

2017.07.15. 17:29

Indul a Kaszás Attila Pajta Színház idei programja

A tízéves Kaszás Attila Pajta Színház az őrségi Viszákon hétfőtől egy héten át várja az érdeklődőket.

„Különleges hangulatú, élménygazdag lesz a jubileumi évad a Szarvas József színművész által életre hívott Kaszás Attila Pajta Színházban (KAPSZ)” – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, a programsorozat a helyi jellegzetességek és a nagyvárosi színjátszás találkozására ad alkalmat, színészek, építészek és a résztvevők színes, izgalmas kavalkádjára.

Az idei év fordulópontot jelent a színház életében: amellett, hogy a 2017-es nyári programok felvonultatják az elmúlt tíz évben elvégzett munka művészeti értékeit, új utakra lép a színház. A jövő heti program már abban a tudatban formálódott, hogy a következő, 2018-as évadban a színház arculatát és szakmai programját már a Sztalker csoport fogja meghatározni. „Legfőbb törekvésünk ezzel, hogy a KAPSZ önálló bemutatóval színesítse a nyári színházi palettát minden évben” – idézik Szarvas Józsefet a közleményben.

A Sztalker csoport – amelynek tagja Vécsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila – fiatal színészközösség, amely idén Shakespeare Rómeó és Júlia című előadását játssza a pajtában. A jubileumi programban erdélyi, felvidéki, budapesti színházak művészein kívül a magyar amatőr pajtaszínházak is bemutatkoznak, az Örökségünk Kaszás Attila program jegyében.

A hétfőtől vasárnapig tartó programban megtalálható a Tündérkerti históriák és egyéb költemények című produkció, amelynek főszereplője Szarvas József, valamint a Nemzeti Színház előadása, a Rejtő Jenő élete és művei nyomán készült Szájon lőtt tigris, Olt Tamás főszereplésével. Látható lesz többek között a felvidéki CsaVar Színház előadása, Griskovec Hogyan ettem kutyát című műve és a marosvásárhelyi Yorick Studió produkciója, Kocsis István A tér című darabja Sebestyén Aba főszereplésével.

Az esti előadások mellett délután amatőr színjátszókat látnak vendégül, folyamatosan látogatható a Tárt Kert-kiállítás és Csernyus Lőrinc Ybl-díjas építész bevezetésével folytatódik a viszáki vándoriskola program.

Címkék#Viszák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!