Választás 2024

2024.06.08. 10:02

Egymillió találkozás napja: Bács-Kiskunban is azt kérik, szavazzanak a békére

Orbán Viktor miniszterelnök szombatra hirdette meg az Egymillió találkozás napját, amikor politikusaik és aktivisták országszerte számos házba bekopogtatnak, sok embert felhívnak telefonon, s felhívják a figyelmüket: a vasárnapi önkormányzati választásokon szavazzanak a Fidesz–KDNP-re, a békére. Bács-Kiskun vármegyében is tart a kampányhajrá, kövesse nyomon az eseményeket folyamatosan frissülő cikkünkben.

Baon.hu

Videóinterjú Lezsák Sándorral: együtt kell erőt felmutatnunk a választáson

20.42: Lezsák Sándor országgyűlési képviselővel, a Magyar Országgyűlés alelnökével videóinterjút is készítettünk a szombati mozgósítás során. A videóinterjúban Lezsák Sándor hangsúlyozta: aki nem megy el szavazni, annak az a büntetése, hogy ostoba emberek által vezetett településen és országban él, ezért különösen fontos leadni a voksokat vasárnap.

Lezsák Sándor személyesen kereste fel a tiszaalpári választókat

19.35: Két tiszaalpári családot is meglátogatott Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, a Magyar Országgyűlés alelnöke szombaton az Egymillió találkozás napja alkalmából, az önkormányzati és európai parlamenti választások kampányhajrájában.

Lezsák Sándor személyesen kereste fel a tiszaalpári választókat
Fotó: Bús Csaba

Jánoshalmán és Kiskunhalason szavazásra buzdítanak a kormánypártok

19.00: Nem pihennek a kormánypárt aktivistái Jánoshalmán és Kiskunhalason sem, a békéhez és a települések további fejlődéséhez várja Bányai Gábor a szavazók támogatását.

Zsigó Róbert személyesen keresi fel a bajai választókat

17.22: Sorsdöntőnek nevezte a vasárnapi választásokat Zsigó Róbert a Baon.hu-nak adott nyilatkozatában Baján. A térség egyéni országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) azt mondta, a választás az utolsó esély lesz arra, hogy megállítsuk a szomszédunkban zajló háborút.

Együtt mozgósítanak a bajai Alvég városrészben

16.45: Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz–KDNP bajai polgármesterjelöltje Kristó Luca képviselőjelölttel közösen mozgósít Baján.

Bács-Kiskun kistelepüléseire is ellátogatnak a Fidesz-KDNP képviselői

16.35: Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke közösségi oldalán számolt be az Egymillió találkozás napja eseményeiről. A tanyasi részen élő támogatókat is felkeresik. Mindenkire számítanak.

A kalocsai képviselőjelöltek sem tétlenkednek

14.45: A Fidesz–KDNP kalocsai jelöltje is sok választóval találkoznak személyesen az Egymillió találkozás napján. Dr. Filvig Géza polgármester közösségi oldalán hangsúlyozta, Kalocsán a támogatóik tudják és érzik mekkora jelentősége van az idei választásoknak.

Kecskeméten is azon dolgoznak, hogy minél több szavazót mozgósítsanak

14.30: A Fidesz–KDNP két kecskeméti országgyűlési képviselője is járja a várost szombaton, az Egymillió találkozás napján, hogy minél több szavazót mozgósítsanak.

Miként Salacz László írta, az Egymillió találkozás napját a Széchenyivárosban kezdték. „Június 9-én, kérjük, szavazzon a Fidesz–KDNP körzetben induló önkormányzati képviselőjelöltjére, Gál Zsomborra és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszonyra!”

Szeberényi Gyula Tamás és kollégái a Vacsiköz városrészben folytatták a mozgósítást. Mint jelezte, „minden egyes szavazat számít, ami a békepártiakat erősíti!”

Zsigó Róbert: Ma egymillió emberrel találkozunk, azért, hogy holnap győzzünk!

14.15: „Ma egymillió emberrel találkozunk, azért, hogy holnap győzzünk!” – írta Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselő bejegyzésében. „A belvárosban élőkkel beszélgettünk az előttünk álló választások fontosságáról. Holnap arról is döntünk, hogy városunk milyen irányba megy tovább!” – olvasható a politikus bejegyzésében.

Több száz emberrel találkoztak ma a kiskunhalasi jelöltek

13.36: Az Egymillió találkozás napján a Fidesz–KDNP kiskunhalasi jelöltjei sem lazsálnak. Mint arról Bányai Gábor, Kiskunhalas és térsége országgyűlési képviselője beszámolt, jelöltjeik a szombati napot a halasi piacon és a Petőfi-szobornál kezdték.

Szeberényi Gyula Tamás: Háború vagy béke? Ez itt a kérdés

11.45: Szeberényi Gyula Tamás, Bács-Kiskun vármegye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet szombati Facebook-bejegyzésében, hogy hatalmas tétje van a vasárnapi választásnak. „Háború vagy béke? Ez itt a kérdés. Holnap adjunk határozott választ, mert ha nem így teszünk, a baloldal háborúba sodorja hazánkat! A békét csak a Fidesz tudja garantálni. Ezért holnap hozz magaddal még egy embert és szavazz!” – hívja fel a figyelmet bejegyzésében.

Szemereyné Pataki Klaudia: Minden szavazat számít most vasárnap

11.30: Szemereyné Pataki Klaudia közösségi oldalán videó-összeállítással ösztönzi a kecskemétieket, hogy éljenek szavazati jogukkal vasárnap és szavazzanak a Fidesz–KDNP jelöltjeire, hogy meg tudják védeni az elmúlt időszak eredményeit, fejlesztéseit.

Salacz László: Még egy nap a választásig

11.16: Salacz László, Bács-Kiskun vármegye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet szombati Facebook-bejegyzésében, hogy még egy nap van a választásig. „Indul az Egymillió találkozás napja! Még 1 nap a választásig! Csak a béke! Csak a Fidesz!” – írja Facebook-oldalán.

Kocsis Máté személyesen is szavazásra buzdította a bajaiakat

11.00: Kocsis Máté és Kámánné dr. Bari Bernadett együtt keresték fel a bajai Klapka lakótelep és a Katonaváros lakóit.  A bajaiak változást szeretnének – fogalmazott bejegyzésében Kámánné dr. Bari Bernadett polgármesterjelölt.

Kocsis Máté frakcióvezető látogatott Bajára, hogy besegítsen a mozgósításba
Forrás: Kámánné dr. Bari Bernadett közösségi oldala

Zsigó Róbert: A falvak szerepe is kulcsfontosságú vasárnap, mivel Magyarország békéje forog kockán

10.46: „Mozgósítunk: A falvak szerepe is kulcsfontosságú vasárnap, mivel Magyarország békéje forog kockán. Dusnokon, Mindszenti István polgármester és Kocsis Máté társaságában kerestük fel a helyi lakosokat, hogy emlékeztessük őket a választás jelentőségére” – olvasható Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője bejegyzésében.

Bányai Gábor: Aki azt állítja, hogy ma nincs közvetlen háborús veszély, az becsapja az embereket

10.23: „Ma indul az Egymillió Találkozás Napja! Jelöltjeink és aktivistáink már a startvonalon. Győzz meg még egy embert! Vasárnap pedig szavazz!” – írta Bányai Gábor, Kiskunhalas és térsége országgyűlési képviselője bejegyzésében. Mint hozzátette, „Aki azt állítja, hogy ma nincs közvetlen háborús veszély, az becsapja az embereket. Holnap szavazz a békepárti erőkre! Csak a Fidesz!”.

választás, Fidesz-KDNP, Egymillió Találkozás Napja
Forrás: Szeberényi Gyula Tamás Facebook-oldala

Lezsák Sándor: Itt már nem lassíthatunk

9.54: „Már közel a célegyenes, itt már nem lassíthatunk! Egymillió találkozás napja! Csak a béke, csak a Fidesz!” – olvasható Lezsák Sándor országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésében.

Font Sándor: Ez a szombat más, mint a többi

9.29: „Egymillió Találkozás Napja – ez a szombat más, mint a többi! Ha mozgósítjuk erőinket, meg fogjuk nyerni a választást! Csak a BÉKE, csak a Fidesz!” – írta szombat reggeli Facebook-posztjában Font Sándor országgyűlési képviselő.

(A teljes cikkeket a linkekre kattintva olvashatják.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!