Krimi

2022.10.13. 17:40

Megmérgezte magát egy szabolcsi kisfiú, az anyja nem figyelt rá oda

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen élő asszony felügyelet nélkül hagyta hat gyerekét. Az ötéves kisfiú annyi epilepszia elleni gyógyszert vett be, hogy életveszélyes állapotba került.

Fotó: Shutterstock

A nő az élettársával hat gyermeket nevelt a beregi településen lévő családi házukban, a gyermekek egy és nyolc év közöttiek voltak. Az anya nem dolgozott, háztartásbeliként a gyermekek ellátása volt a feladata.

2020-ben és 2021-ben azonban több alkalommal is magára hagyta a családi házban a gyerekeket, néha több órára, amikor elment bevásárolni a közeli városba. 

A gyermekek egészséges érzelmi és erkölcsi fejlődése veszélyeztetve volt amiatt, hogy felügyelet nélkül tartózkodtak órákon át a családi házban.

2021. július 7-én reggel az anyjuk ismét elutazott a közeli városba, hogy bevásároljon. Élettársa sem volt otthon, mert kora reggel munkába ment. 

A felügyelet nélkül maradt ötéves kisfiú a szekrényről levett egy levélnyi epilepszia elleni gyógyszert, amelyből olyan mennyiséget fogyasztott el, hogy életveszélyes állapotba került, lényegében megmérgezte önmagát. 

A gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba, ahol 10-15 nap alatt gyógyult meg.

A gyámhatóság az eset után mind a hat gyermeket elvette a pártól.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével és hatrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az édesanyát. A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a nőt, továbbá tiltsa el minden olyan foglalkozástól, amellyel 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné. Azt is indítványozta az ügyészség, hogy az édesanya szülői felügyeleti jogát is szüntesse meg a bíróság valamennyi gyermeke vonatkozásában – írja a szon.hu.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!